Språk, samfunnsfag og økonomi Vg2 [Hopp til innhold]

Språk, samfunnsfag og økonomi Vg2

Er du interessert i samfunnet rundt deg, språk og/eller økonomi?

Skolen tilbyr en rekke programfag med fokus på temaer som internasjonal samhandling, kultur og selvforståelse, samfunnsutvikling og økonomi fra bedrift til børs. Du som velger dette programområdet, bør være opptatt av å se og diskutere forhold i samfunnet, både i Norge og internasjonalt. Interesse for språk, kultur, historie og litteratur er også en fordel. Eller du er kanskje veldig opptatt av lov og rett, markedsføring eller økonomiske teorier?

I Vg2 og Vg3 må elever på studiespesialisering velge et programområde å fordype seg i, enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Velger du det siste, skal du ha minst to av fagene fra listen nedenfor i to år. Du kan også velge valgfrie programfag innen realfag eller idrettsfag.

Velger du fremmedspråk (ikke engelsk) som programfag, kan du få tilleggspoeng ved opptak til universitet og høyskoler.

Elever som fortsetter med fremmedspråk nivå III i Vg3, kan velge et annet programfag i Vg2. Les mer under relaterte filer til høyre.

Språk åpner dører! Les mer i brosjyren om hvorfor det er viktig å kunne språk.

"Det viktigste for et menneske er å beherske språket. Ved siden av å kysse er dette den mest spennende form for kommunikasjon" Oren Arnold, amerikansk forfatter

I Vg2 skal alle elever ha matematikk. Du kan velge mellom praktisk (3t/uke), samfunnsfaglig (S1) eller realfaglig (R1) matematikk.

Nedenfor finner du en beskrivelse av de enkelte programfag skolen kan tilby innenfor språk, samfunnsfag og økonomi. Vi må ta forbehold om antall grupper og fag som tilbys hvert år.

  • Internasjonal engelsk 
  • Historie og Filosofi 
  • Markedsføring og ledelse 
  • Samfunnsøkonomi 
  • Sosiologi og sosialantropologi
  • Rettslære
  • Psykologi 

Her kan du lese en mer grundig presentasjon av programfagene.

  Historie og filosofiSamfunnsfagSpråkSamfunnsfagFysikkØkonomi