Gaming, design og skolesamarbeid

Asker vgs bygger digitalt læringsrom, og spurte elever fra håndverklinjen på Rud vgs om de kunne levere noe spillrelatert dekor til veggene. Resultatet ble en finmasket fryd uten behov for maskering.

Asker videregående skole ønsker å se mot fremtiden. I lys av nye læreplaner og nye interesser blant unge har vi søkt om, og fått tildelt, arenamidler av Sparebankstiftelsen DNB for å utruste skolen med et digitalt læringsrom. Dette blir en fantastisk ny ressurs som vil la oss tenke nytt rundt både undervisning og samarbeid med nærmiljøet.

Rommet skal nemlig også være tilgjengelig for organisasjoner i nærmiljøet på ettermiddagen, og de første ute er NAV og Bibliogames som sammen skal ha et pilotprosjekt om inkludering av gamere på jobbjakt. Utover dette er det opp til hver enkelt organisasjon å ta kontakt for å avtale tidspunkt for bruk.

For å gi unge et rom hvor de kan trives og finne inspirasjon til digital utfoldelse, ønsket vi å gå for spillrelatert design på veggene. Siden rommet skal være av og for lokalmiljøet, så vi til kommunens unge etter talenter. Løsningen fant vi på håndverklinjen på Rud Vgs, hvor lærer Ellen-Beate Svindland har veiledet to klasser i arbeidet med masker av karakterer fra kjente spill. Avdelingsleder Tone Farbu Lundbye synes ideéen var super og var med på overrekkelsen sammen med lærer og elevene Line, Vemund og Sandra.

Vi er veldig fornøyde med resultatene, maskene ble fabelaktige! Når rommet er klart til bruk i mars, vil gamerne altså kunne løfte blikket og finne inspirasjon i øynene til helter som Mario, Master chief, Spider man og Ash. Vi sender igjen elevene ved Rud vgs en stor takk, og gleder oss til å invitere på besøk når rommet åpner i mars.

Ruds elevdesignere:
Line Lahnstein: Super Mario.
Super Mario er en figur fra spillet Super Mario - Nintendo. Nintendo har laget mange spill som inneholder figuren Mario. Mario er originalt en italiensk rørlegger som går gjennom mange baner for å redde prinsesse Peach fra monsteret Bowser. Gjennom banene må han unngå forskjellige hinder som å hoppe over hull og rør.

Vemund Bratterud Aure: Master chief.
Master chief er en figur i spillet Halo. Master chief er kaptein for en gruppe med gruppe soldater. Han er hovedpersonen i spillet. Resten av supersoldatene er døde, så master chief leder en liten gruppe med soldater rundt i spillet. romvesenene har tatt over verden og oppdraget er å ta den tilbake.

Sandra Sørensen: PacMan.
PacMan er en figur fra spillet PacMan. I spillet er det PacMan som er den snille og fire spøkelser som er slemme. Spillet er at man er PacMan i en labyrint som er fylt med poeng. Det som er meningen er at PacMan skal spise opp alle poengene, men hvis en av de fire spøkelsene tar PacMan dør han. PacMan har tre liv. I labyrinten er det også fire store kuler og hvis PacMan spiser en av dem, kan han spise spøkelsene. Blir spøkelsene spist kommer de i midten av labyrinten og er fanget der i noen sekunder. Hvis man klarer å spise alle poengene uten å miste alle livene, har man vunnet.

Cato Hem Aavitsland: Waluigi.
Waluigi er en figur i diverse Nintendo spill. Han spiller rollen som Luigi erkerival og akkompagnerer Wario i spin-offs fra Mario-serien, ofte for å forårsake ramp og problemer.

Shaista Ali: Ash.
Ash Ketcuhum er hovedpersonen fra Pokemon spillet. Han er en 10 år gammel gutt og han eier det lille dyret pika Chu.  Han bruker Picchu for å få makt. Jeg har valgt denne figuren fordi Pokemon spiller begynner å bli gammelt samtidig som det fremdeles er veldig populært.

Malin Brække: Wilson.
Wilson og er fra spillet Don’t Starve. Wilson er den første spillbare hovedkarakteren i spillet. Don’t Starve er et kompromissløst overlevelsesspill full av vitenskap og magi. Målet er å komme seg gjennom de mørke nettene i villmarken uten å bli angrepet av monstre og uten å bli gal. Man må samle ressurser for overlevelse.

Natasha Leivestad: Tiger.

Shuib Abdi: Spiderman.