Åpen dag/kveld

Mange interesserte 10-klassinger besøkte oss på dagtid og kveldsarrangementet var også godt besøkt av foresatte og elever.

Ungdomsskolelever fra Risenga, Solvang, Borgen, Steinerskolen, Torstad, Landøya, Hovedgården og Vollen kom i to puljer på formiddagen. Elevene ble møtt i kantinen og fikk deretter en presentasjon av skolen og studietilbudet fra rektor og studieleder.

Deretter var det omvisning i klasserom med elever og lærere som guider. I kantinen var det stand hvor Martine og Mariana presenterte skolens elevråd. Ungdomsskoleelevene var også innom i biblioteket hvor guidene Selma, Anna, Martin og Lukas fortalte og viste frem VR-briller og gamingaktviteter. I gymsalen fikk de besøkende smakebiter fra årets revy "Metafor" som snart har premiere.

På kveldsarrangementet var det informasjonsøkt i auditoriet om følgende:

• Skolemiljø
  • Programfagstilbud
  • Språktilbudene på alle nivåer
  • Forskjell på T- og P matte

Det var også stands i kantina med informasjon om tilbudet på skolen. Mange kom innom i biblioteket hvor elevguidene svarte på spørsmål og viste frem forskjellige gamingaktiviteter.

I den ene enden av kantinen hadde ungdomsbedriftene fra faget Markedsføring med ungdomsbedrift med lærer Beate Hallgren rigget seg til med fine stands.
De fire bedriftene presenterte produktene sine:

• EcoBag UB med Nora, Maria, Ida og Neda presenterte idéen om å bytte ut alt av engangsplastposer i Norge med nedbrytbare bioposer.
  • LettBrett UB med Marius, Klara, Anders og Hans Kristian har idéen om å lage et enkelt nettbrett for eldre, funksjonshemmede og syke. LettBrett kombinerer et enkelt design, programvare og oppsett for brukere med liten teknologisk innsikt.
    Se mer info på http://Lettbrett.no
  • GetMyPet UB med Clara Q, Clara P, Anna og Alda. Jentene har idéen om en GPS som skal plasseres sammen med id-chipen som mange dyr har. Chipen inneholder allerede kontaktinformasjon til eier, men utviklerne ønsker en tryggere løsning ved en GPS-en kobles til appen GetMyPet som til enhver tid vil viser hvor dyret befinner seg.
  • Dive-It-Up UB med Nils Martin, Helene, Isabella og Marcus. Ungdomsbedriftens motto er "For et renere hav og en miljøvennlig verden!" Det vil de gjøre ved å utvikle produktet "NotUpBuoy" som skal effektivisere rydding av havbunnen og som vil revolusjonere fritidsdykkernes muligheter til å bidra i kampen mot forsøpling.

En jury bestående av avd.leder Anne-Karine Knutsen og lærerne Steinar Andorsen og Cedrik Lyngroth vurderte ungdomsbedriftene etter mange kriterier.
Gratulerer til følgende UB'er som vant:

• Beste forretningsidé gikk til NettBrett UB.
  • Beste selger ble Markus fra Dive-It-Up UB.
  • Beste ungdomsbedrift ble Dive-It-Up UB.