Snøhuletur

Etter flere flotte turer gjennom skoleåret for elevene i Friluftslivklassen, ble det hele toppet med en fantastisk tur til Finse.

Friluftsliv programfag tjuvstarta påskeferien og reiste til Finse uka før påske. Der hadde vi en overnatting inne på Finsehytta og to overnattinger ute i snøen.

Vi bygde snøhotell, også kalt "finsesatelitt" som er en avansert og luksuriøs versjon av snøhulen. Den består av mange kant- eller flatmarksgroper som knyttes sammen av en felles gang. I tillegg bygde vi forsamlingshus med snøvegger og med solid presenning som tak.

En av dagene var vi på en flott topptur til Kyrkjedørsnuten. I løpet av oppholdet lærte elevene om skredlære, bygging av nødbivuakk og orientering i vinterfjellet. En populært aktivitet var "Mesternes-mester-ball" over selvbygd snøvegg! 

Det var strålende sol alle dagene, og selv om temperaturen på natta krøyp ned til minus 15, så var boligene i snøhotellet lune og gode. Stemningen var god og elevene oppførte seg eksemplarisk.

Takk for nok en flott tur!

Dag og Gunn 

Friluftsliv er et veldig populært fag. Her er to uttalelser fra elever:

"Friluftsliv er utrolig morsomt fag hvor man opplever masse nytt og spennende, samtidig som man pusher personlige grenser. Mens de andre er på skolen får vi være ute og gjøre morsomme aktiviteter. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har vært så heldig å få oppleve det friluftsliv har å tilby, og det er et fag jeg anbefaler alle å velge, uavhengig om du har vært mye på tur og i ute naturen før!" Oda 

"Friluftsliv er fantastisk for å bli bedre kjent med seg selv og medelever. Man kommer seg ut av komfortsonen og tvinges til å pushe seg selv litt ekstra. Dag er også en super lærer som er ekstremt dyktig som friluftsmann. Lett å bli kompis med." Vebjørn