Isklatring med friluftsliv

En nydelig onsdag i januar var friluftslivelevene fra Asker vgs i Hyggen på isklatring.

Dagen i Hyggen var fylt med isklatring og båltrening. Vi hadde også fått følge av to klatreinstruktører som kom fra Holmen klatring og friluftsliv. Fra en tidligere tur vi hadde hatt på Holmen klatresenter fikk vi repetert hvordan vi skulle sikre på topptau, og vi fikk en veiledning på hvordan vi skulle klatre med hakkeøks og pigger under skoene.

Vi fikk også øvd oss på å lage bål når det er snø ute, noe vi må være gode på til de neste turene vi skal ut på. Det var mange fine bålplasser rundt isveggen vi brukte til klatring. Det var også mye bra ved som var tørr og god. Dette gjorde at bålfyringen gikk som en lek. Vi delte oss inn i grupper så vi fyrte opp flere bål. Det ble brukt ulike teknikker til å få fyr på bålet. Noen gravde bålet ned i snøen og andre lagde en solid bunn av ved som gjorde at snøen ikke ble et hinder.

Når det kom til selve isklatringen var det en lærerik opplevelse. Vi fikk bruk for det vi lærte oss inne på Holmen klatresenter, og vi fikk prøve det ut i praksis. Deretter fikk vi også erfart at isklatring er noe annet enn å klatre inne på klatresenteret. Armene fikk kjørt seg godt, men instruktørene var hjelpsomme og lærte oss teknikker som gjorde at klatringen ble en lek. Vi fikk også prøvd utstyr som mange aldri hadde prøvd før, og det var også en opplevelse i seg selv å klatre med to økser og store pigger festet på skoene.

Isklatring er absolutt noe man bør oppleve!!

Konrad 3IDA