Aksjon Etiopia

Siden 2004 har elevene på Asker vgs samlet inn penger til flere prosjekter i både Malawi, Zambia og Etiopia i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

I 2004 bestemte Asker videregående skole seg for å gå ut av Operasjon Dagsverk og i stedet støtte sitt eget prosjekt i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

  • Fra 2004-08 samlet elevene inn penger til bygging av et ungdomssenter og en skole i Malawi.
  • Fra 2009-13 ble det samlet inn penger til skolebygging i Zambia.
  • Fra 2014 har midlene fra innsamlingen gått til områdene Samre og Tigray i Etiopia.

Alle prosjektene er i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. 

Etiopia: 2014-

I starten av samarbeidet støttet vi arbeidet med boring etter vann i landsbyer i området Samre slik at unge jenter skulle slippe å bruke opptil fem timer per dag på å hente vann og i stedet kunne bruke tiden på skolegang. Det ble også bygget skolebygg og flere brønner.

I 2016 startet Asker videregående skole et samarbeid med Kirkens Nødhjelp om et vannprosjekt i området Tigray.

Prosjektet tar blant annet sikte på å forebygge og respondere på naturkatastrofer, gjøre jordbruket tilpasningsdyktig til klimaendringer og å støtte og hjelpe sårbare husholdninger. I løpet av de årene Asker vgs har støttet prosjektet ser vi store positive forandringer i dette området. 

En liten rapport fra lærer Anne-Karine: "Det nytter å hjelpe - det har vi de to siste dagene sett bevis for i landsbyene Amdi Woyane og Addis Alem. Dette er et område nord i Etiopia som er hardt rammet av klimautfordringene og krigen som herjet i området. Selv om det nå er tørke i området klarer de å overleve og flykter ikke inn til byene. De har fått kunnskap om hvordan beholde vannet som kom i regnperioden, de lærer å dyrke, de lære å holde kuer og sauer og de lærer å selge på markedet. Imponert over dette hardtarbeidende, stolte og gjestfrie folket vi har møtt i Tigray regionen."