Prisdryss

Alle våre 5 ungdomsbedrifter fikk i år priser på GründerExpo! I følge Ungt Entrepenørskap Akershus har dette aldri skjedd før.

Rektor Cathrine K. Zandjani og faglærer Trond Ivar Midthaug gratulerte elevene i Markedsføring og ledelse med ungdomsbedrift med innsatsen og resultatene etter GründerExpo i år. Markeringen foregikk i siste time på fredag etter at elevene hadde jobbet med begrepsinnlæring både som Kahoot og Quizlet. Stemningen sto i taket på klasserom 205 da rektor kom inn med kake for å feire fantastisk innsats i faget så langt i år.

Resultatene fra GründerExpo i år har vært overveldende: Alle bedriftene stakk av med minst én pris hver! I sin tale til elevene sa rektor at hun synes det er helt rått at de gjør det så bra på messe, og hun var også imponert over samarbeidet og lagånden som vi ser i alle øktene her på skolen også.

De tre bedriftene fra Asker vgs som stakk av med førstepris i år var: MikroFRI, Brodd-WAY og Min Læring.

MikroFRI vant førsteprisen i kategorien Bærekraftprisen. Elevene håper på at idéen deres vil bidra til å redde verden litt, på sikt. De er ikke så opptatt av pengene, men brenner for tanken på å redde verden fra plastutfordringen.

Brodd-WAY fikk prisen for Størst verdiskapingspotensial og når vi ser hvor glatt det er ute om dagen, har vi stor tro på at dette er en bedrift som vil bidra til en tryggere hverdag.

Min Læring fikk prisen for Beste sosiale entreprenør og uttalte at de er veldig glade for at de allerede er i tett dialog med selveste it’s learning for å få produktet ut til forbrukerne.

Treningsvenn  fikk  2. plass for beste regnskap og medlemmene i bedriften uttalte at økonomiansvarlig i bedriften hadde siktet mot denne prisen og jobbet med regnskapene for å få den.

Sist men ikke minst fikk Lettbeint andrepris for Beste Ungdomsbedrift og faglærer Trond Ivar Midthaug kommenterte at det hadde vært et tett løp mellom de som vant førsteprisen og vår egen Lettbeint. Lettbeint har dessuten stukket av med flere priser tidligere, så de var like blide som alltid.

Det har aldri har skjedd før så lenge Asker vgs har hatt UB-faget at alle bedriftene på skolen har fått en pris hver. Sanne Skjørland, rådgiver for Ungt Entrepenørskap Akershus skriver i epost til rektor at hun ikke kan huske at dette har skjedd noen gang før for noen skoler at alle bedriftene på én og samme skole har fått priser på GründerExpo.

Vi synes også det er veldig gøy at Brodd-way også skal representere Asker vgs og Akershus i NM for Ungdomsbedrifter 25. – 26. april også. Vi takker lærerne Trond Ivar Midthaug og Beate Hallgren og resten av gjengen i Markedsføring og Ledelse med Ungdomsbedrift for flott innsats!