Alors on danse!

«Gå sammen i grupper, velg en sang på fransk, lær teksten og lag en dans. Fremfør sangen og dansen i Le grand prix de la francophonie».

Slik lød oppgaven franskelevene på Vg1 fikk en fredag i februar. Elevene tok utfordringen på strak arm, og allerede neste mandag var det show à la Melodi Grand Prix i bibliotekets prosjektrom.

Her ble det sunget franske toner og elevene viste fram imponerende koreografier. Champagne(brus) ble det òg. Gruppene representerte hvert sitt fransktalende land, og fikk stemme på det landet som imponerte mest på scenen. Da resultatene var talt opp var det klart at Frankrike og Canada hadde det beste showet.

Alle hadde det imidlertid moro med både sang og dans, og det var gøy å lære språk på denne måten også.