Rocky-økt i snøen

Våre toppidrettselever vet å pushe seg selv. Tirsdagens trening foregikk ute i dyp snø med full innsats fra alle.

Toppidrettselevene våre har startet treningsåret 2019 med nye treningsmål og i den forbindelse har vi sett “Rocky IV” og latt oss inspirere av treningsmetodene til Rocky Balboa. Treningsøkten ute i snøen involverte blant annet hurtighetsøvelser, pushups og "snøstorm"!

I filmen har Rockys konkurrent, russeren Ivan Drago, alt han trenger av moderne treningsutstyr. Russerne har brukt store summer på det mest avanserte innen treningsteknologi. Ivan hadde et fullt støtteapparat rundt seg som hele tiden fortalte han hva han skulle trene. Hva han skulle spise og hvordan han skulle gjøre det.

Rocky, derimot, dro til de indre og snørike russiske fjellene for å trene seg opp til kampen mot Drago. Vekk og bort fra alt annet. Han brukte det naturen ga han tilgang på, som å løpe i snø, hogge og bære ved ute i kulden.

Det er Ingen tvil om at filmen spiller på “the American dream”, men budskapet er likevel klart: Du trenger ikke å være medlem av et dyrt og “fancy” treningssenter for å bli god.

For å bli best må man tørre å være litt annerledes, litt ekstrem og kanskje litt rar. Det er små detaljer som skiller de beste, fra de nest beste. Både de beste og de nest beste trener for å bli best, men det er de utøverne som er råest mentalt som vinner til slutt. Rocky slo Ivan Drago fordi han var råere mentalt - og vi har troen på at det var treningen hans som gjorde han best. Det er denne holdningen vi ønsker å bygge opp under. Det handler ikke om å lære seg å tåle motgang - det handler om å lære seg å like den. På samme måte går det an å lære seg å like “dritt-trening”. Tenk så lett kamp eller konkurranse blir om man liker “dritt-trening”?

Dette gjelder ikke bare på idrettsarenaen, men også i livet utenom. Man får ingenting gratis. Om man virkelig ønsker seg noe, så må man jobbe hardt for det og være villig til å ta i mot slagene underveis. Det finnes nemlig ingen garanti for å lykkes - men det handler å putte seg selv i en posisjon for å lykkes.

Jeg håper elevene hadde det nesten like gøy som meg!

Magnus Midtvedt, idrettslærer

Link til filmens høydepunkt: https://www.youtube.com/watch?v=gqwuYX3fZZc