Digitalt skolebibliotek

Vil du se månelandingen med VR-briller, lære om innvandringspolitikk gjennom nettleserspillet "Against all odds" eller delta i FIFA-turnering?

Første semester er over, og vi i biblioteket er stolte over det fine samarbeidet som vi har med lærerne ved Asker vgs. Nytt av i år er kurset i referanseverktøyet Zotero, som alle elever nå får fra første trinn. Dette er et kraftfullt verktøy som gjør kildebruk lettere, og vi introduserer det derfor tidlig for å motivere til bred bruk av kilder i alle fag.  Over nyttår vil de samme elevene også ha kurs i kildekritikk, som med mål om å øke bevisstheten rundt selve valget av kilder.

Spill har vi også hatt mer av i digital form. Norskelever i Vg2 fikk en introduksjon til spill som litteratur, og deltok deretter i en løpende analyse av det store rollespillet Skyrim som vi spilte i plenum. Elevene i faget Politikk og menneskerettigheter spilte gjennom nettleserspillet Against all odds, hvor man gjennomfører en flukt fra et undertrykkende regime for så å søke jobb og integrere seg i et nytt land. Elevene drøftet faglige spørsmål mellom kapitlene, før det hele munnet ut i en fruktbar diskusjon om innvandringspolitikk og rollen til internasjonale organisasjoner som FN.

I engelsk har vi fortsatt å bruke inuittenes eget plattformspill Never alone, hvor to og to elever spilte som inuittjenta Nuuna og tamreven hennes, på en reise gjennom inuittenes miljø og kulturelle univers. For de av lærerne som ikke har fått prøvd spill i undervisning ennå, kommer det en egen økt med presentasjon av spill for ulike fag mot slutten av januar.

I midttimen på torsdager inviteres elevene til gaming som f.eks. FIFA-turnering.

Helt nytt er innkjøp av VR-briller! Det ene settet er til underholdning, og man kan f.eks. være med på månelanding eller foreta en reise gjennom verdens underverker. Sett nr. to skal, sammen med en solid PC, brukes til undervisning i klasserom.

Det er det mye spennende i vente i biblioteket i det nye året!