59 grader nord

Utfordringene var mange da friluftslivelevene gjennomførte konkurransen "59 grader nord" i høstlig temperatur i marka.

I starten på november var friluftslivklassen på overnattingstur i Vardåsenmarka. Utfart klokken 17.30 ved Drengsrudvannet, der alle fikk utdelt hver sin hele ørret, som skulle sløyes og tilberedes. Vi slo leir på Stupsletta etter å ha tatt noen orienteringsposter, og satte opp gapahuker gruppevis. Deretter tilberedte vi ørret og tilbehør på stormkjøkken, og resten av kvelden besto av bålkos.

Dagen var det vekking kl 7. av en munnspilltrall, etterfulgt av orientering og rappellering.

Da vi kom tilbake til Stupsletta skulle vi lage et bål, og koke et egg på bålet uten å bruke noe menneskelagd. Dette viste seg å være svært utfordrende, og endte opp i flere rå egg, samt ett sprengt et.

Etterpå var det åttetallsknute- og stormkjøkkenstafett, orientering og pil og bue-konkurranse. Avslutningsvis fikk vi den største utfordringen; Vi fikk en og en halv time på oss til å bygge en båt, kun ved hjelp av presenning, tau, og ting vi fant i naturen! Denne utfordringen fikk mange til, men det endte også opp i flere klissvåte ungdommer.

Alt i alt en innholdsrik tur, med høyt tempo og god stemning!

Eirik