Besøk av ungdomsskoleelever

I uke 46 og 47 var det praksiskurs for 10-klassinger i hele Asker og Bærum. Mange av dem var på besøk hos oss!

Vi har hatt besøk av 300 positive og ivrige ungdomsskoleelever som var nysgjerrige på hva Asker vgs. kunne tilby. Elevene fikk et to-dagers "kurs" der de fikk informasjon og smakebiter på innholdet i de ulike studieretningene.

Ungdomsskolelevene ble tatt imot av rektor Cathrine Zandjani og studieleder Inger-Grethe Solstad. De fikk først en generell orientering om skolen og informasjon om programområdene og hva som venter dem på videregående skole.

Deretter var det klart for opplegg i de forskjellige programområdene. I språk og realfag var det praktisk arbeid i klasserom og på laben. I fysikktimen på laben ble det laget kjempegod mokkaiskrem med flytende nitrogen, i naturfag fikk elevene blant annet lage sin egen håndkrem.

I engelsk og fremmedspråk fikk ungdomsskoleelevene kreative, muntlig øvelser som spesielt skulle tydeliggjøre forskjellen i disse fagene fra ungdomsskolenivå til videregående.

I faget Politikk og menneskerettigheter fikk elevene i oppgave å invitere tre kjente, nålevende personer på middag og forklare hvorfor. Både Putin, Trump og Merkel ble nevnt som mulige middagsgjester!

I Informasjonsteknologi 2 var det koding som stod på programmet og elevene fikk lage enkle kodeoppgaver.

På idrettsfag hadde elvene to idrettsteoretiske fag og aktivitetslære med basistime i gymsalen. Alle trenger generell styrke, og elevene måtte først varme opp med diverse bli-kjent-øvelser før styrkesirkel med ti forskjellig øvelser for mage, rygg, bein og armer. Det var en sliten gjeng som gikk i dusjen etterpå!

Vi håper våre besøkende hadde utbytte av praksisdagene og at vi ser dem her igjen som elever i 2019!