Besøk hos NHO

Onsdagene 31.oktober og 7. november var klassene i Samfunnsøkonomi 1 på besøk hos Næringslivets Hovedorganisasjon.

På næringslivets hus i Oslo fikk elevene besøke NHO Besøksenter UNG. Der lærte de om NHOs aktiviteter og delta i et interaktivt spill som setter elevene inn i mange av bedriftenes valg som ansettelser, lønnsoppgjør og dialog med lokalsamfunnet.

Spesielt artig var det å få spesialbehandling. Vi fikk både møte administrerende direktør Ole Erik Almlid og direktør Vibeke Østensjø, og ble traktert med gratis varmmat i NHO-kantina. Det hjelper at en av elevenes mor er direktør i NHO.

NHO er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Det er hovedsakelig virksomheter i den private sektoren som kan bli medlem i NHO. Organisasjonen har mer enn 25 000 medlemmer. De fleste medlemmene er små og mellomstore bedrifter. Med visjonen «Styrker Næringslivet. Former fremtiden» arbeider NHO med å gi økonomisk lønnsomhet til sine medlemmer gjennom politisk påvirkning og et lønnsoppgjør fremmer næringslivets konkurranseevne.