Friluftslivtur til Skrim

Pagodebål, sjokoladefondant i appelsinskall, munnspill, Styggmann i tåke og grotteutforskning er noen stikkord fra turen!

Friluftslivklassen har igjen vært på tur sammen med lærerne Dag og Vegard. Bussen kjørte fra skolen mot Kongsberg og Skrim og etter halvannen time var vi fremme ved leirplass. Gruppene fant teltplasser, og bålplasser. Før turen var det blitt utdelt både øks og sag til alle grupper, så alle satte i gang med innsamling av ved. Heldigvis fantes det masse god, tørr ved i området så neste steg var å øve seg på å bruke både sag og øks, og finne ut hva slags ved man trengte til bålet. Det ble samlet inn store hauger med ved til opptenning og også store kubber. Samtidig som det ble gjort klart til å lage bål, ble det også satt opp telt.

Gruppene fant hver sin bålplass, og måtte bestemme hva slags type bål de ville lage. Noen lagde pagodebål og nøkkelhullsild, og det ble også gjort forsøk på sjusteinsovn. Når middag skulle serveres var det selvfølgelig 3-retters, og alle retter skulle bedømmes av dommerpanelet, bestående av Dag og Vegard. Endelig hadde alle fått fyr på bålet sitt, og rettene kom til slutt frem til dommerpanelet for prøvesmaking. Fra den vinnende gruppen ble det servert både stekt asparges med spekeskinke og Sjokoladefondant i appelsinskall!

Etterhvert som kvelden gikk og noen av bålene begynte å dø ut, samlet Dag hele gruppen, og satte stemningen med munnspill og Flåklypa. Litt turplanlegging til neste dag måtte til, stjernetitting, og til slutt test av fakler som skulle tas med til grottene. Restene av bålene ble slukket skikkelig, og det var tid for å legge seg.

Neste dag var det tidlig opp. Noen av gruppene hadde allerede forlatt leiren klokken halv åtte. Samlingspunktet var på toppen av Styggmann. Det var blitt delt ut 3 forskjellige ruter opp til toppen. Rute C var nok noe mer krevende enn de to andre. Dette fikk gruppe 5 og 6 oppleve da de plutselig gikk rett gjennom skog uten sti, akte ned fjellskrenter og måtte krabbe oppover en elv og over en myr. Nesten oppe på toppen møtte de også svært tykk tåke, fikk derfor ikke kommet seg til toppen. Da var det greit å kunne ta kompasskurs, og gjennom tåken hørtes det etterhvert kjente stemmer, og alle ble gjenforent når ferden gikk nedover mot grottene.

Klassen ble delt i to. En og en akte alle seg ned i grottene. Det var en veldig interessant tur under bakken hvor man ikke kunne være redd for å bli våt både i skoa og langt opp på buksa da man plutselig fant seg selv vassende i iskaldt vann til langt opp på låra. Ferden gikk innover grottene med hodelykt. På vei tilbake hadde vi tatt med fakler, så da var det av med lyktene, og faklene ble tent. Det var en spennende opplevelse!

Vel ute av grottene bar det tilbake til leirsted. Nå gjaldt det å rydde effektivt, og ha spesielt fokus på sporløs ferdsel. Dette imens regnet prøvde å gjøre jobben vanskeligere og vanskeligere. Alt ble ryddet, og etter et kjapt skift hos de fleste fikk alle satt seg på bussen som kjørte hjem igjen til Asker.

Takk for turen!!

Nathalie, Ina, Elene, Sondre, Oda, Kaja, Frikk, Endre