Forfatterbesøk

Vi har hatt besøk av Amal Aden og Simon Stranger som snakket om frihet og ære.

Gjennom "Den kulturelle skolesekken Akershus" fikk tre heldige Vg1-klasser besøk av forfatterne Amal Aden og Simon Stranger idag.

Temaet for besøket var: "Kan litteratur skape forståelse for mennesker som rammes av krig og konflikt? Og hva er egentlig fremmedfrykt, frihet og demokrati?"

Et Norge i forandring trenger modige offentlige stemmer og åpne debatter. Gjennom sine litterære fortellinger bidrar bl.a. Aden og Stranger med sine kunnskaper og holdninger. Som samfunn trenger vi å holde fast ved å møte ytringer med ytringer. Aldri med vold.

Amal Aden flyktet fra et krigsherjet Somalia. Hun har levd som gatebarn i Somalia og i Oslo. Amal har skrevet flere bøker knyttet til sine dramatiske opplevelser. Simon Stranger har skrevet ungdomsromaner om båtflyktninger og papirløse mennesker på flukt, blant annet "Barsakh" som i 2014 ble kåret til en av Norges beste ungdomsromaner gjennom tidene.

Amal og Simon intervjuet hverandre, leste høyt fra bøkene og samtalte med elevene. Kjemien mellom forfatterne var god, og den uformelle tonen gjorde sitt til at elevene var et lydhørt publikum og tydelig satte pris på forfatterbesøket.