Tur for tøffinger

Tirsdag 27. februar dro friluftslivklassen på ekskursjon til Finnemarka i Lier. Temperaturen på 17 kuldegrader var ikke til hinder!

Etter et par kilometers skitur fra parkeringsplassen på Eiksetra kom klassen fram til overnattingsstedet: en solfylt, idyllisk myr. Ved ankomst begynte arbeidet med bygging av snøklokker som elevene skulle overnatte i. Framgangsmåten var å skuffe sammen en stor haug med snø, som det deretter ble laget en hule inni. Etter 8-9 timer med graving stod de fleste klokkene ferdige, klare til innflytting. Med kuldegrop og stearinlys fikk mange av hulene innetemperaturer opp mot -3 grader, nesten 15 grader varmere enn på utsiden! Om kvelden var det tid for velfortjent bålkos i måneskinn.

På dag 2 varmet elevene opp med en skitur der kart og kompass ble brukt for å finne fram. Etter dette var det test i bålfyring og iglobygging på programmet. Til bålfyringen måtte elevene selv finne god ved og never ute i skogen. Her var det viktig å gjøre et godt forarbeid. Iglobyggingen ble en konkurranse mellom jentene og guttene, hvor jentene stakk av med seieren.

Etter en innholdsrik dag med mye aktivitet gjenstod bare pakking og rydding, og på kort tid var leirplassen strøken. I firetiden returnerte slitne, men fornøyde elever til parkeringsplassen. Med dette har klassen fått mye nyttig erfaring og god trening til neste utfordring – snøhuletur på Finse etter påske!