Vinterturer

Våre spreke idrettselever har vært på tur igjen. Vg2 har kjørt alpint og snowboard og Vg1 har vært på overnattingstur i Vestmarka.

Fra 25. til 26. januar hadde 2IFA og 2IFB alpint- og snowboard-kursdager på Kongsberg. Overnattingen skjedde på flotte hytter og snille og hyggelige elever oppførte seg eksemplarisk.

I uke 6 var idrettsklassene i Vg1 på vinterfriluftstur. Tanken er at elevene skal få progresjon i løpet av de tre årene på idrettsfag; fra nærmiljøet med overnatting på hytte til høyfjellet med overnatting ute. Dette var første vinterturen til Vg1 så derfor gikk ferden denne gangen til Mustadkroken, som er en ubetjent DNT hytte ca. 2 km fra Sollihøgda. Turen startet på Solli og vi gikk forbi Myggheim, Store Sandungen, Mikkelsbonn, Burås, Bråtan, Sollihøgda før vi ankom hytta. På hytta fikk elevene ulike oppgaver og konkurranser - og det er viktig å nevne at elevene tok imot hver utfordring på imponerende vis.

På dag 2 gikk vi opp til Sørsetra hvor de holdt kafeteriaen åpen for oss slik at vi fikk i oss litt varm kakao og kanskje en vaffel eller kanelbolle ( i tillegg til en god og sunn lunsj, selvsagt). Vi tok oss også tid til å leke litt.

Etter å ha vasket og ryddet hytta på dag 3 gikk vi hjem igjen til Semsvann. I løpet av turen traff vi mange spreke pensjonister i løypene - og enkelte av disse lot seg begeistre av vår flotte ungdom.

“Fremtiden er lys - disse ungdommene oppfører seg mye bedre enn det vi gjorde da jeg var ung” (Sprek pensjonist i skiløypene, 2018).

Vi ønsker alle en riktig god og velfortjent vinterferie!