Erasmus-prosjektet

Skolen har et godt samarbeid med Colegio Inmaculada Jesuitas i Alicante. Nå har spanjolene vært på besøk i vinter-Norge.

Erasmus+-prosjektet vi har i samarbeid med en videregående skole i Alicante fortsetter dette skoleåret, og det overordnede temaet er fremdeles «The understanding of how physical and psychological health can contribute to a better society»

I år ønsker vi å se nærmere på temaene «How students can explore the link between physical health and psychological health» og «Fair play – explore how fair play in sport can be transferred to be a solid platform for fair play in life», så de fleste prosjektaktivitetene i regi av Asker videregående skole og Colegio Inmaculada Jesuitas vil være knyttet opp mot disse.

Elevutveksling er en viktig del av prosjektet, så i januar hadde vi 18 elever fra Alicante på besøk.

Det var en gjeng med spente Vg1-elever som ventet på de spanske elevene på Asker stasjon lørdag 20. januar. De hadde blitt litt kjent med hverandre på forhånd, så da toget med spanjolene stoppet på stasjonen, tok det ikke mange minuttene før hvert Erasmus-par hadde funnet hverandre og dratt hvert til sitt.

Erasmus-uka bestod av mange aktiviteter, både på dagtid og på kveldstid. På dagtid var det forskjellige skoleprosjekter, blant annet om ernæring og helse, sosiale og økonomiske forskjeller i Spania og Norge og også Fair play. I tillegg hadde de norske elevene forberedt presentasjoner på spansk om forskjellige temaer innen norsk kultur og samfunn. På kveldstid var det bandy, bowling, film- kveld og annet gøy, og mange av de spanske elevene fikk også prøvd seg på ski og i Korketrekkeren.

En av dagene dro hele gjengen til Oslo hvor de først besøkte Holmenkollen og Skimuseet og deretter Nobels fredssenter. Uheldigvis var dette den ene dagen den uka hvor det regnet, så det var en kald og våt (men blid!) gjeng som avslutta Oslo-turen med pizza på Peppes.

Det å være med på Erasmus- prosjektet er hektisk mens det står på, men jeg tror alle kan være enige om at det også er lærerikt og veldig, veldig hyggelig. Det er mange nye erfaringer og mange nye vennskap!

Så nå venter vi bare på at det skal bli 10. mars, slik at vi kan sette oss på flyet ned til Alicante og treffe resten av Erasmus- gjengen igjen!