Vant Gründeridol!

Ungdomsbedriften Up & Turn vant konkurransen i Akershus med sitt spennende produkt.

Asker videregående skole har en ungdomsbedrift som har vunnet Gründeridol Akershus med en veldig spennende idé. En av elevene hadde en bestefar som var på sykehjem og hun fikk ideen til en ståplate som kunne hjelpe med å få han opp av sengen og over i en rullestol for å være mer ute og tilstede. Hun videreutviklet ideen sammen med onkelen sin, men det var først da hun etablerte ungdomsbedrift gjennom faget markedsføring og ledelse ved Asker vgs at hun fikk satt ideen ut i livet.

Nå har ungdomsbedriften Up & Turn UB vunnet Gründeridol og Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus / JA Akershus kom til Asker vgs for å overrekke premien i markedsføring- og ledelse-timen på fredag 5. januar. Elevene var uvitende om dette fram til prisutdelingen. Elevene i Markedsføring og ledelse 1 UB, rektor Cathrine K. Zandjani, avdelingsleder Anne-Karine Knutsen og faglærer Beate Baist Hallgren var tilstede under prisutdelingen. Ordfører Lene Conradi var også tilstede og viste stor interesse for det spennende produktet som hun ser store bruksmuligheter for innenfor kommunen.

Faget markedsføring og ledelse har vært et tilbud ved skolen i ca 5 år nå. Det er kun en lærer som underviser faget på vår skole og vi har som regel 4-5 ungdomsbedrifter hvert år. Selv om vi er relativ små og uerfarne i ungdomsbedrift-verden i Akershus har vi klart å hevde oss godt. Som regel er det andre skoler som vinner de store prisene. For disse skolene er metoden «ungdomsbedrift» et satsningsområde og de har gjerne 4 klasser og 4-5 lærere som jobber med faget. Prisen vi har fått henger derfor høyt.

I konkurransen konkurrerte bedriftene om beste forretningside i to runder. Første gang mellom skolene i Asker & Bærum på Sandvika storsenter og deretter konkurrerer de fire regionsvinnere i Akershus mot hverandre på Innovasjonssenter på Kjeller. Og det var altså her vår elever vant!

Up & Turn består av følgende elever: Emilie Tornow Hagelien, Iselin Flaaten, Anniken Mohn Sten, Sophie Louise Listhaug Eriksen, Elisabeth Lieungh og Anine Haavik (daglig leder).

Up & turn UB er den store vinneren av Gründeridol i Akershus 2017. Bedriften var best av 157 ungdomsbedrifter som kjempet mot hverandre. Leder for UE Akershus begrunnet avgjørelsen slik: Ungdomsbedriften Up & Turn ved Asker vgs vant fordi de har et svært spennende konsept, de hadde to meget gode presentasjoner og en veldig bra forretningsplan.

Premien for å vinne Gründeridol er reise og opphold for elever og lærer under Trade Fair i Wien 9.-11. mars. Der konkurrerer de mot bedrifter fra andre land i Europa. Ordfører Lene Conradi sa til elevene at hun var stolt av at de vant med en så spennende idé og setter kommunen på karter innovasjonsmessig. Rektor ved Asker vgs, Cathrine K. Zandjani var stolt av elevene og takket dem for innsatsen. Bak en ungdomsbedrift står også en motivert klasse og en dyktig lærer. Derfor spanderte skolen kake og brus på hele klassen og læreren Beate Baist Hallgren.