Amund og Ole Marius til OL!

I april deltok våre to elever i den Nordiske matematikkonkurransen hvor de klarte seg så at det ble kvalifisering til Matematikkolympiaden i Rio de Janeiro!

Amund Skretting Bergset og Ole Marius Strøhm, begge fra 2STE, ble nummer 13 og 15 i Abelkonkurransen i mars, og man skulle derfor tro at de ville havne noe lengre ned på listene i Den Nordiske Matematikkonkurransen. De imponerte imidlertid stort igjen og fikk 8. og 10. plass etter at de begge klarte å løse 2 av de 4 oppgavene.

Med dette endte de som nummer 2 og 3 av de norske deltagerne og kvalifiserte seg dermed til Den Internasjonale Matematikkolympiaden i Rio de Janeiro fra 12. til 23. juli.

I matematikkolympiaden venter ikke bare nye problemer i algebra, geometri, kombinatorikk og tallteori for de 6 norske deltagerne, men også samvær og utflukter med andre dyktige matematikkelever fra 115 land.

Det er for øvrig første gang siden 2006 at Norge sender to elever fra samme skole til matematikkolympiaden, og vi er derfor både imponerte og stolte over Amund og Ole Marius' prestasjoner!