Utveksling

En vellykket uke i Alicante er over for elever og lærere. Det har vært mange inntrykk og nye erfaringer for alle.

Utvekslingsoppholdet i Alicante er over for Erasmus+-gjengen. 18 heldige Vg1-elever og lærerne Cathrine, Fredrik og Trine dro i slutten av mars på gjenvisitt til sine nye spanske venner. Elever og lærere fra Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante var i Asker i februar og alle gledet seg til gjensynet.

Den norske gjengen fikk en fantastisk velkomst i Alicante og ble møtt med en stor plakat med "Velkommen til Alicante" på!  Uken var flott og innholdsrik med mange inntrykk, mye læring og mye gøy. Skolen i Alicante starter 08.15 og slutter cirka 15.30 som i Asker, så det var lange dager.

Elevene gjennomførte oppgaver i naturfag, samfunnsfag og kroppsøving i samarbeid med de spanske elevene og leverte flere besvarelser på plattformen eTwinning. Noen av oppgavene ble påstartet i Norge og avsluttet i Spania. Alle oppleggene ble utarbeidet av spanske og norske lærere i samarbeid og med utgangspunkt i spanske og norske kompetansemål.

For lærerne var det spennende å observere hvordan oppleggene ble motatt av de to elevgruppene og hva elevene satt igjen med av kunnskap og ferdigheter. I kroppsøving fikk vi lære Ultimate, en for oss, ny måte å spille freesbee og vi hadde strandvolleyballturnering for både elever og lærere. Lærerne ble relativt fort slått ut av turneringen.... I tillegg gikk vi opp på den store kalksteinklippen Peñon de Ifach i byen Calpe og fikk høre historien rundt denne klippen og hvorfor det er en nasjonalpark.

Elevene bodde i spanske vertsfamilier og ble veldig godt tatt vare på! Her fikk de i praksis lære om spansk hverdagsliv, spansk skikk og bruk og ikke minst spansk matkultur. Det var lærerikt og spennende for alle!

De spanske og norske elevene ble fort en sammensveiset gjeng og flere av elevene har allerede bestemt seg for å treffes igjen til sommeren. En uke med utveksling er en hektisk uke, men jeg tror at alle kan skrive under på at det er verdt det! Som en av de norske elevene sa; hadde jeg fått spørsmål om å være med på utveksling igjen, ville jeg uten tvil sagt ja!

~ Cathrine