Russ 2017

Marco Elsafadi holdt et inspirerende foredrag for Asker-russen.

450 Asker-russ var samlet i Asker konferansesenter onsdag morgen for å la seg inspirere av "relasjonshøvdingen" Marco Elsafadi.

Marco Elsafadi (f.1976) er palestinsk flyktning og kom til Norge med familien i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i 12 år. Han har jobbet for barn og unge siden 1993. I 2006 fikk han fikk pris som Årets forbilde for sitt engasjement og i 2014 vant han "Mesternes mester". Marco er en populær foredragsholder.

Til en lydhør forsamling snakket Marco om kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre opp og bryter hverandre ned daglig. Vi må være bevisste rundt vårt ansvar i samspill med våre medmennesker. Si hei en ekstra gang, slippe andre inn i gjengen, ta vare på hverandre - ikke minst under russetiden.

Russepresidentene Johanne Marie Bull fra Bleiker, Fredrik Helgesen fra Nesbru og Jesper Mohn Sten fra Asker med nestledere holdt en kort appell. 

Det er niende gang inspirasjonssamling for russen arrangeres av Asker-ordføreren Lene Conradi.  Hun synes morgensamlingen er et kjempeviktig arrangement. - Dette er jo ungdommene våre som vi bryr oss om og som vi ønsker et godt samarbeid med. Ordførerens siste råd med på veien var - Husk at nok mat og søvn er viktig i russetiden!