VM-vinner!

Harald Østberg Amundsen i 3STC ble feiret av sine klassekamerater etter en kjempeflott innsats i Junior-VM på ski.

Junior-VM i langrenn ble arrangert i starten av februar i Park City, Utah. Askergutten Harald Østberg Amundsen deltok i 3 øvelser og gjorde en fantastisk innsats med 4. plass på 10 km fristil, bronse på 20 km skiathlon og gull på stafetten. Vi gratulerer!

Klasse 3STC ville gjerne gjøre stas på Harald og de flotte resultatene hans. Fredag 10. februar overrasket medelever og lærer Stian Bergersen han i (en fiktiv) klassens time med en liten seremoni med tale, gave, champagne og kake! Harald fortalte litt fra oppholdet og konkurransene og takket klassekameratene for støtten.

Fra langrenn.com

10 km fri teknikk
Herrenes distanse var på 10 kilometer i den store høyden, tett oppunder 1.800 m.o.h. på det meste. Det viste seg tidlig at de russiske herrene mente alvor i kampen om medaljene. Kun én mann splittet russerne i front på de første passeringspunktene.

Harald Amundsen Østberg lå på 2. plass ved de to første passeringene, men på 3. passering og ved målgang var nordmannen skjøvet ned til 4. plass. Fattige 1,9 sekunder skilte opp til Yaroslav Rybochkin på bronseplass. Gullet gikk til Vladislav Vechkanov, mens Egor Kazarinov tok sølvet.

Skiatholon
Fredag 3. februar var det klart for juniorenes skiathlon-øvelse i Solider Hollow ved Park City. For herrene betyr det først 10 kilometer i klassisk stil, deretter samme distanse i fri teknikk etter skibytte. Det hele endte i en thriller-avslutning hvor Harald Østberg Amundsen og Thomas Helland Larsen spurtet for medaljer. Russiske Vladislav Vechkanov gikk til topps, akkurat som han gjorde på onsdagens distanserenn i fri teknikk. Men i motsetning til på onsdag fikk han nå følge av to norske løpere, istedenfor to landsmenn.

Thomas Helland Larsen tok sølvet, mens Harald Østberg Amundsen fikk bronsemedaljen. De hadde henholdsvis 1,9 og 2,2 sekunder opp til den russiske gullvinneren.

Menn stafett 4x5 km
Det var stafettene som avsluttet Junior-VM i Soldier Hollow ved Park City i Utah og USA søndag kveld norsk tid.

Langrennsgutta sørget for at mesterskapet ble avsluttet på best tenkelig vis. Etter sterke etapper av Herman Martens Meyer, Jon Rolf Skam Hope og Harald Østberg Amundsen, gikk Norges ankermann Thomas Helland Larsen ut på siste etappe med 7 sekunders forsprang til Russland.

Russlands ankermann var ingen ringere enn Vladislav Vechkanov som tok gull på fristilrennet og fellesstarten med skibytte tidligere i mesterskapet. Han fikk kontakt med Helland Larsen og det hele endte i en intens duell på slutten av løpet. Men på oppløpet var nordmannen klart sterkest og spurtet inn til norsk gulljubel. Drøye minuttet bak fulgte Frankrike inn til bronsemedalje.