Språkreise

Elevene i spansk III har tilbrakt en innholdsrik uke i Granada.

I uke 10 reiste elevene i spansk III pluss lærerne Kristine og Trine på språkreise til Granada. Det ble en uke stappet med faglig påfyll og inspirasjon.

Litt om byen: Granada er hovedstad i provinsen Granada, ved Río Genil, og ligger ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada. Befolkningstall er ca. 240.000. Bybildet domineres av Alhambra («Det røde slottet»), et palass og et festningskompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i emiratet Grenada, i dag i den autonome regionen Andalucía i Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av Spanias største turistattraksjoner.

Vi ankom Granada lørdag kveld, og søndagen ble tilbrakt i Las Alpujarras-regionen nedenfor Sierra Nevada. En av skolens lærere tok oss med på guidet vandring mellom landsbyene Pampaneira, Bubión og Capileira, og vi fikk innblikk i lokale tradisjoner og historie.

Hver dag startet med språklig og kulturell input fra lærerne på språkskolen IMSOL. På ettermiddagene fikk elevene gode muligheter til å bruke spanskkunnskapene også utenfor klasserommet, og de kastet seg ut i samtaler med guider, kokker, servitører og folk på gata.

De fikk også mange spennende kulturelle opplevelser i Granada, og fikk se hvordan forskjellige kulturer gjennom århundrene har påvirket og satt sine spor i byen.