Yrkesmesse

Hvordan er jobben som helikopterpilot? Eller kiropraktor? I år har yrkesmessen fått en helt ny vri!

Asker Rotaryklubb og Asker videregående skole har arrangert yrkesmesse på kveldstid for elevene i 56 år på rad.

I år valgte valgte skolen å gjøre en vri på arrangementet ved å gi tilbudet målrettet til våre Vg2-elever i løpet av skoledagen. Tidligere har arrangementet vært på kveldstid for alle som har vært interessert, og både yrkesutøvere og representanter fra ulike utdanningsinstitusjoner har bidratt med informasjon.

I år var det to arrangementer som inngikk i årets nye modell av «Yrkes- og utdanningsmessen»; Universitetsturneen for Vg3-elever som ble avholdt den 23. januar og Yrkesmessen som ble avholdt den 30. januar.

Asker Rotaryklubb stilte med 13 ulike yrkesutøvere som fikk tildelt hvert sitt klasserom hvor de fortalte om sin hverdag, hvilke muligheter som finnes i de forskjellige yrkene og hvilke veier man må gå for å komme ditt. Yrkene er valgt på bakgrunn av en liten undersøkelse rådgiverne har hatt blant elevene.

Det var et stort mangfold blant yrkesutøverne, her var det både politi, kiropraktor, musikklærer, jurist, militær, helikopterpilot, markedsdirektør, sykepleier/jordmor, siviløkonom, personaldirektør, farmasøyt og sivilingeniør. Vg2-elevene hadde muligheten til å høre på tre ulike foredrag i løpet av halvannen time. Alle yrkesutøverne fikk besøk av interesserte elever, men det var nok mest folksomt hos pilot, militær, sivilingeniør og politi. Tusen takk til alle som brukte av tiden sin til å besøke oss og fortelle for sine yrker!

Yrkesmessen skulle ha åpnet med landing av helikopter i skolegården, men på grunn av tåke på Rygge flyplass, så fikk ikke helikopteret lov til å lette. Det var synd, men vi håper på en ny mulighet på neste års messe!