Aksjon Malawi - Zambia - Etiopia

Siden 2004 har elevene på Asker vgs samlet inn penger til prosjekter i Afrika i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

I 2004 bestemte Asker videregående skole seg for å gå ut av Operasjon Dagsverk og i stedet støtte sitt eget prosjekt i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

• Fra 2004-08 samlet elevene inn penger til bygging av et ungdomssenter og en skole i Malawi.
  • Fra 2009-13 ble det samlet inn penger til skolebygging i Zambia.
  • Fra 2014 har midlene fra innsamlingen gått til området Samre i Etiopia.

Alle prosjektene er i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

Etiopia: 2014-

Nå er det området Samre i Etiopia som er vårt prosjekt. I Samre er det mangel på tilgang til rent vann. Pengene blir blant annet brukt til boring etter vann i landsbyene slik at unge jenter slipper å bruke opptil fem timer per dag på å hente vann og i stedet kan bruke tiden på skolegang. Det blir også bygget skolebygg.

Høsten 2016 dro elevrådsrepresentantene Josefine Oudmayer Simensen, Natalie Creed og lærer Anne-Karine Knutsen til Samre. Resultatet etter innsamlingsdagen var på hele 230.000 kroner. De fikk se at disse pengene utgjør en stor forskjell for menneskene i dette området.
Les turrapporten til Josefine.

Josefine, Anne-Karine og Natalie

I 2015 dro elevene Kamilla Wigestrand, Anna Bjelland og elevkontakt Henning Øde til Etiopia.
Les mer her: Rapport fra vannprosjekt i Samre

Anne-Karine Knutsen