Aksjon Malawi - Zambia - Etiopia

Siden 2004 har elevene på Asker vgs samlet inn penger til prosjekter i Afrika i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

I 2004 bestemte Asker videregående skole seg for å gå ut av Operasjon Dagsverk og i stedet støtte sitt eget prosjekt i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. Frem til 2008 samlet elevene inn penger til bygging av et ungdomssenter og en skole i Malawi.
Fra 2009 til 2013 ble det samlet inn penger til skolebygging i Zambia.
Fra skoleåret 2014-15 skal midlene fra innsamlingen gå til området Samre i Etiopia.
Alle prosjektene er i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

Etiopia: 2014-

I skoleåret 2014-15 skiftet vi prosjekt igjen. Nå er det området Samre i Etiopia som er vårt prosjekt. Vi hadde besøk av representanter fra Kirkens Nødhjelp på Internasjonal dag i oktober 2014 som fortalte om hva som var viktig i det nye prosjektet. I tråd med årets tv-aksjon, så fokuseres det på tilgang til rent vann. Det skal bores etter vann i landsbyene slik at unge jenter slipper å bruke opptil fem timer per dag på å hente vann og i stedet kan bruke tiden på skolegang.

Følgende representanter fra vår skole besøkte Etiopia: Kamilla Wigestrand, Anna Bjelland og elevkontakt Henning Øde.

Anne-Karine Knutsen

Avdelingsleder språk / økonomi